2016. augusztus 09. 20:53 - Alexaaaa

Mit várok az élettől? Mi motivál? Mit gondolok az emberekről és magamról?

Sziasztok!

Ez a kis kérdéssor lett az egyik kedvencem, úgyhogy ideje megválaszolni.

  • 17.jpgNem várok túl sokat az élettől, de abban biztos vagyok, hogy nem akarok csak a munka, család és egyéb "elvárások" miatt élni, azt szeretném, ha ennél sokkal több dolgot tehetnék. Most nem arra gondolok, hogy híres szeretnék lenni akármilyen formában, csak élvezni szeretném az életet. Nem szeretném minden napomat bulikkal tölteni, vagy az otthonüléssel, kiakarok szabadulni, világot látni és azt tenni, amit csak akarok. Persze törvényes kereteken belül. Túl sok ember szomorú, depressziós, nincs kedvük semmihez én pedig nem szeretnék ilyen lenni, sőt, szeretnék energiát vinni az életükbe. Sokszor egy beszélgetés is elég, ennyi kell ahhoz, hogy másnak jobbá tedd a napját. Ez motivál, másról nem tudok. Nem szeretnék a negatív dolgok miatt szomorkodni, inkább a jó dolgokra koncentrálok. Túl sok rossz dolog ért már az életben, mint sok más embert is, de nem szabad itt leragadni, tovább kell menni, mert az élet nem áll meg. Aztán majd a halálod előtt jössz rá, hogy még nem tettél semmit, csak elpazaroltad az idődet. Rengeteg szép dolog van az életben, legyen ez akár egy rajz, állat, szép táj, könyv, vagy bármi más. Az emberektől sok mindent gondolok. Mindenki más, vannak hibáink és szépségeink is. Azt vettem észre az utóbbi időben, hogy elkorcsosulunk. Manapság már nem lehet bízni úgy, mint régen, másak lettek az elvárások, más szempontok alapján vagy egy másik ember számára szimpatikus, több a hazugság, álszentség, féltékenység és a hűtlenség. Régebben féltétel nélkül tudtam bízni másokban és mindenkinek alapból megadtam egy minimális bizalmat, de most ez lehetetlen. Ma már a barátaid szörnyű dolgokat művelhetnek veled, nem csoda, hogy a barátságok időtartalma is csökkent. Sajnos az én barátságaim is rövidebb életűek szoktak lenni. Nincsenek már kiskori barátaim, de még iskolaiak sem, pedig nem olyan rég fejeztem be. Amint vége lett az iskolának a legjobb barátnőm, akivel már legalább 10 éve ismertük egymást csak úgy hirtelen megváltozott.28.jpg Úgy szokták mondani, hogy kimutatta a foga fehérjét. Irányítani akart, hisztisen viselkedett, sokszor úgy beszélt velem, mintha nem is ismerne és valami gonosz bűnöző lennék, aki gyerekeket ölt. Mindezt azért, mert vége lett az iskolának és neki már nincs szüksége onnan senkire. Hát igen, sokan ismerhetjük az érdekbarátokat is. De túléltem nélküle is, és egyáltalán nem hiányzik. Higgyétek el, nem éri meg olyan emberek után sírni és szomorúnak lenni, aki átbaszta a fejünket. Felesleges! Neked ettől nem lesz jobb, őt pedig egyáltalán nem érdekli. Ha pedig a tudtára adod, hogy neked fontos volt, akkor jól kinevet, és azt gondolja, hogy te mennyire egy szánalmas, idióta alak vagy. Szarjátok le! Vannak még emberek a világon, találsz nála sokkal jobbat is. Mindig így kell felfogni, ha valaki egy utolsó paraszt. 
    A mit gondolok magamról dolog már egy kicsit azért más tészta. Nyilván azt várjátok, hogy kiemeljem mennyire csodálatos és tökéletes ember vagyok, nálam jobb nincs is a világon, de nem. Megvagyok magammal elégedve, de lehetnék jobb ember is. Aki barátot keres, nálam jó helyen jár, ebben biztos vagyok. Nem szeretek titkokat elpletykálni másoknak, nem szeretek direkt fájdalmat okozni, nem szoktam kihasználni senkit és még sorolhatnám. De azért azt tudnotok kell, hogy köcsög vagyok elsőre azokkal, akiket nem ismerek. Ez főleg férfiaknál fordul elő, mert ők többet árthatnak a lelkivilágomnak, mint a nők. A nők hülyeségeivel már nem lehet megbántani, hiába taktikáznak, nem megy nekik. Egy férfinak sokkal több eszköze van rá és általában ők szokták zaklatni undorító dolgokkal az embert. Nyilván nem mindenki, de néha annyira rámenősek tudnak lenni és észre sem veszik magukat. Azokkal viszont kedves szoktam lenni, akik már egy minimális jelképes dolgot letettek az asztalomra.
    Összefoglalva: 

  • barátnak kiváló 
  • idegenekkel bunkó
  • szeret segíteni másoknak
  • nem bízik meg feltétel nélkül senkiben
  • bármiről lehet vele beszélgetni
  • két lábon áll a földön

Nem tudom ezt miért nem E/1-ben írtam, de mindegy. Remélem tetszett nektek ez a rész is. Szép estét! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pozitivgondolatokalexatol.blog.hu/api/trackback/id/tr6210033530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása