2016. november 29. 13:45 - Alexaaaa

Kedvenc sorozataim

Sziasztok! Ma a top 10+1 kedvenc sorozatom ismerhetitek meg. Biztos lesz olyan, amit ismertek, de remélem olyan is, amit nem. Talán kedvet is kaptok valamelyikhez, ha így lesz, akkor írjátok meg nekem, kíváncsi vagyok rá.
10. A gyűjtő: "Morgan Pym idősebb, mint ahogy kinéz. Nürnbergben született 1326-ban, és egy kolostorban nőtt fel szerzetesként. Tudományt és orvoslást (medicinát) tanult, és Isten szolgálatának szentelte az életét. Haldokló szerelmének látványa arra ösztönözte, hogy alkut kössön az ördöggel: 10 boldog év Katrinával a 279634_975x1300.jpghalhatatlan lelkéért cserébe. A szerencse és szeretet évtizedének végén eljött a számadás napja, amikor Katrina ismét beteg lett, és pestisben meghalt. Morgan szintén megfertőződött a halálos kórral, ám amikor az ördög eljött a lelkéért, Morgan csellel rávette, hogy kössenek egy új alkut. Az örök kárhozat helyett az egyik lélekvadásszá vált. Hat évszázadon keresztül Morgan teszi a dolgát: megtalálja az embereket, és figyelmezteti őket, hogy 48 órájuk van hátra a megállapodásukból, és a lelkük pokolra jut. Ám egy napon találkozik egy fiatal lánnyal, Mayával, aki erőse emlékezteti őt Katrinára, és megváltoztatja alkuját. Ezentúl segíteni fog a "klienseinek", hogy megtalálják a megváltásukat, és reméli, hogy egy napon ő is megleli a sajátját..." Nekem tetszett ez a sorozat, de annyira mégsem fogott meg. Nem egy mai történet, ezért a látványvilágot sem adja annyira vissza, mint amennyire elvárnánk jelen időben, de ennek ellenére nagyon jó a történet. Vicces, ijesztő és tanulságos is egyben. 
7.jpg9. Ravenswood: "A Pretty Little Liars spin off sorozata. Öt vadidegent összeköt egy átok, amely Ravenswoodot generációk óta sújtja." Ebből egy nagyon jó sorozat lett volna, de az első évad után abbahagyták. Emiatt nem derült ki a sztoriból semmi, hiányérzete van az embernek. Az egyik kedvenc férfiszínészem Tyler Blackburn játssza az egyik főszerepet, nekem már emiatt is szerethető lett, de az a 10 rész annyira rövid volt, hogy érdemben semmit nem lehet mondani róla.
8. The Secret Circle: "A The Vampire Diaries-t is író L.J. Smith regénye alapján. Cassie édesanyja halála után 8_1.jpgChance Harborba költözik a nagyanyjához. Itt az iskolában szerzett friss barátai beavatják a titokba: régi borszorkányok leszármazottai, és szeretnék, ha Cassie csatlakoznak hozzájuk, hogy teljes legyen a "titkos kör”. A lány először nem hisz nekik, amikor is egyikőjük megmutatja neki az utat a mágia titkaiba. Az ellenség pedig a sötét erők oldalán álló felnőttek személyében fog feltűnni." Pár éve ez volt a kedvenc sorozatom! Nagyon odáig voltam érte, imádtam a karaktereket. De persze ez a sorozat is úgy járt, mint az előző. Az első évad után, szinte lezáratlanul abbamaradt. Még meghirdették a következőt, de sajnos már nem került rá sor. Tetszett a sztori, a karakterek, szinte minden. Ami kicsit zavaró volt, hogy minden részben bulit rendeztek, a végére emiatt már unalmassá vált. Lehet nem tudták már mivel kitölteni a maradék részt, de nagyon sok buli volt, annyi egy amerikai egyetemen sincs.
9.jpg7.Kertvárosba száműzve: "Kényelmes házak. Gondosan ápolt gyep. Kedves szomszédok. Ki az, aki ne ilyen kertvárosi, középosztálybeli otthonról álmodna? A tizenhat éves tini, Tessa aligha. Az apja, George Altman egyedül neveli őt, mindent megtesz, ami tőle telik. Tessa igazi vagány városi lány, New Yorkban nőtt föl, könnyedén kiismeri magát az aszfaltdzsungelben. Ám amikor George bontatlan óvszert talál a lánya hálószobájában, úgy gondolja, itt az ideje, hogy a lányát egészségesebb környezetbe nevelje. A kertvárosba való költözést Tessa valóságos sokként éli meg." Unalmas óráimban, amikor bekapcsolom a tv-t általában ezt szoktam nézni. Nem tartozik bele a kedvenc kategóriámba, de azért szerethető és vicces. Természetesen vannak benne csavarok és mindenki megtalálja a kedvenc karakterét. 
6. Orange Is the New Black: "Ez az igaz történeten alapuló történet néhol elég provokatívra sikerült, a sorozat sztorija szerint Piper Chapman, több mint egy évtizedes 3.jpgkapcsolata a drogfutár Alex-szel, előbbi főhősnőnk letartóztatásához és egy év szövetségi börtönben letöltendő börtönbüntetéshez vezet. Hogy lerója tartozását a társadalomnak, Pipernek a Larryvel megosztott kényelmes kis életét narancssárga kezeslábasra kell cserélnie, hogy aztán a börtönben mindent újraértékeljen, amiben hisz, és váratlan módon szövetségre lépjen a rabok egy őszinte, ám különc kis csapatával." Végre egy jó sorozat! Bemutatja a börtönt (bár találunk olyan dolgot, ami tuti nem úgy van) és a vele járó durva dolgokat. Mivel női börtönről van szó, nem kell sokáig gondolkodni a fő szexuális beállítottságról, ami az elején picit zavart, de aztán megszoktam és lett kedvenc karakterem. Az eddigiek közül, ez az első olyan, amire azt mondom, hogy imádom! Szerintem érdemes megnézni, úgyhogy aki teheti és valamennyire felkeltette az érdeklődését, annak erősen ajánlom.
2.jpg5. Lost Girl: "Bo évek óta menekül, mert ha csak megcsókol valakit, az meghal. Amikor az egyik hátrahagyott hullát nyílt helyen hagyja, rátalál a szukkubuszok közössége, így Bo megtudja, ki ő, és honnan származik. Hamarosan választania kell, mely szukkubusz klán oldalára áll. Ám ő mindkettőt visszautasítja, és az emberiséget választja." Ennyi szexet egy sorozaton belül én még életemben nem láttam! Az első évadban még nem volt sok, de aztán rájöttek a készítők, hogy emiatt hatalmas nézettsége lehet. Őszintén szólva, engem nagyon irritált! Az első évadban kaptunk egy izgalmas sztorit, majd a másodiktól tele tették szexszel és kevesebb sztorival, de még ennek ellenére is izgalmas volt. A kedvenc karakterem (általában sosem a főszereplő az) Kenzi, akinek az öltözködése 10/10, az egész ruhatárát vittem volna, és a beszólásai is felejthetetlenek voltak. Sajnálom, hogy vége lett, még megnéztem volna belőle pár évadot. 
4.
Pretty Little Liars: "A főszereplő négy, kb.17 éves lány, akiknek az egyik barátjuk eltűnik, majd egy év múlva5.jpg előkerül a holtteste. A lányt megölték és a rendőrség keresi a gyilkost, ezzel egy időben pedig a lányok SMS-eket, és e-maileket kapnak egy ismeretlentől, aki mindig –A.-ként szignálja fenyegetéseit. Eközben a lányok sok mindenre rájönnek, kiderül, hogy sok emberben nem bízhatnak, közben a saját kis titkaikat is őrizgetik. Azonban ez a bizonyos A mindent tud, figyeli őket. Szinte az összes szereplő gyanúsítottként is felmerül. Aztán kiderül, hogy A nem egyetlen személy, de ez csak tovább bonyolítja a dolgokat. Amikor közel kerülnek A személyazonosságához, valahogy mindig elintézik, hogy a lányok ne 10.pngtudjanak meg semmit. Azonban ők mindenképp fényt akarnak deríteni arra, hogy ki ölte meg a barátjukat, Alisont." Még csak egy éve találtam rá a sorozatra, de már bedaráltam 6 évadot és a 7. évad első felét. Már rég befejeztem volna, de sajnos téli szünetre mentek a lányok. Ez egyébként az utolsó évad, aminek részben örülök, de azért szomorú vagyok. Kiderült, hogy ki A, erre tovább vitték a sorozatot és lesz egy "BIG A" aki minden mögött állt. Kicsit unalmas már, hogy mindig találgatni kell ki is az illető, de azért megnézem, mert érdekel a vége. Az első pár évadban Aria volt a kedvencem, aki egy laza, vagány csajt alakított. Sajnos a későbbi évadokban kislányos és egyben nőies stílusa lett. A kedvenc színészem, aki Caleb szerepébe bújt (egy nagyon pimasz, vagány srác) beleszeret Hannába, aki addig full csajos volt és átviszi őt egy vagányabb vonalra. Utána természetesen Hanna ruhatárát is bármikor kifosztottam volna. Izgalmas és kicsit ijesztő is a sorozat. Ezt csak olyan embereknek ajánlom, akik nagyon türelmesek!
3. 
Orphan Black: "Miután tanúja lesz egy nő öngyilkosságának, a dörzsölt kaméleon, Sarah, a nő bőrébe bújik, aki teljesen véletlenül éppen úgy néz ki, mint ő. Az a terve, hogy úgy oldja meg problémáit, hogy kifizeti a nő 4.jpgpénzéből saját adósságait, de ehelyett egy olyan rejtély megfejtésébe bonyolódik bele, amely még az ő sokat látott karakterének is sok(k): a halott és ő 'klóntestvérek'. Sarah válaszokat akar, és miközben azokat keresi, döbbenten fedezi fel, hogy még sok olyan klón szaladgál a világban, mint ő - genetikailag azonos emberi lények, akiket gyanútlan szülők neveltek fel, teljesen különböző körülmények között. Bár fogalma sincs róla, ki alkotta a klónokat, hamar ki kell derítenie az igazságot, mielőtt a megölésükre küldött bérgyilkos egyenként levadássza mindannyiukat." Ezt a sorozatot épp tegnap kezdtem el, de egyből a harmadik helyet kapja. Már az első rész annyira megfogott, hogy úgy gondoltam EZ A SOROZAT K*RVA JÓ! Sajnos több dolgot nem tudok mondani, de nagyon izgalmas!
2. 
True Blood: "A tömeggyártott szintetikus vér feltalálásának köszönhetően a vámpíroknak nincs szükségük 6.jpgtöbbé emberekre, hogy napi szükségleteiket fedezzék, és - ha kényelmesen nem is, de szabadon - sétálhatnak halandó társaik között. Bár azáltal, hogy embertársaik lekerültek étlapjukról, legendabeli szörnyetegekből egyik percről a másikra hétköznapi polgárokká váltak, az éjszaka világából még mindig nem törhetnek ki. Sokan aggodalommal fogadják, hogy ezek a teremtmények előbújtak koporsóikból, s most köztük élnek. A világ vallási vezetői és kormányhivatalnokai már eldöntötték, kinek az oldalára álljanak, azonban Bon Temps, a louisianai kisváros még gondolkodik." Minden nőnek kell egy vámpíros sorozat, de úgy gondolom én a legjobbat választottam ki. Jó szokásomhozwallpaper-eric-northman-1600.jpg híven, nem a főszereplő lány lett a kedvencem, hanem Jessica a vámpírlány. Ebben a sorozatban is van szex, de nem annyi, mint a Lost Girl-ben, szerencsére. Az első évad talán egy picit unalmasabb, mint a többi, de aztán van élet, bőven. Ja és igen, itt is van egy kedvenc színészem, aki nem mást, mint Alexander Skarsgård (már megint egy rosszfiú). Ezt a sorozatot nem csak lányok nézhetik, még a haverjaim is szeretik, szóval bátran ajánlom mindenkinek! Tele van izgalmakkal, az utolsó évadra elszabadul a pokol. Még lehetett volna folytatni ezt is, de emiatt azért annyira nem szomorkodom. 
1. 
Grimm: "A középpontban a portlandi nyomozó, Nick Burkhardt áll, aki nyugodtan éli életét szerelmével, Juliettel, egészen addig, amíg be nem állít Marie néni, akitől megtudja: Ő valójában egy Grimm. A Grimmek feladata, hogy leszámoljanak a Keveréklényekkel, és fenntartsák a rendet az emberek és a Keveréklény-világ
67742624-grimm-wallpapers.jpgközött. Nicknek segítségre lenne szüksége, de Marie néni Adalind, a Boszorkányszörny áldozatává válik. A nagynéni a lakókocsiját Nickre hagyja, melyben az évszázadok óta összegyűjtött könyvek, bájitalok, fegyverek találhatóak; Nick ezek segítségével tanulja meg, mit kell tennie Grimmként. Nick egyik ügye során ismerkedik meg Monroeval, a Dúvaddal, aki egy rövid idő után segítője és barátja lesz. Persze nem könnyű Grimmnek lenni, Nicknek meg kell védenie nyomozótársát, Hanket; és Juliettet, de ez nem megy könnyen, mert rengeteg Keverék akarja az ő, és a közeli ismerőseinek halálát. Egy újabb gyilkosság során egy másik támogatót is szerez, Rosaleet, aki nem csak Nickkel kerül jó kapcsolatba, hanem Monroeval is. Miután egyre több ügyet megold Nick, egyre tapasztaltabb, egyre több mindent tud. De nem csak ő: a körülötte lévők is gyanakodni kezdenek, Juliette, Hank, és még Wu őrmester is. Juliette mire megtudná a teljes igazságot, hatalmas bajba kerül, Hank pedig a lelki összeomlás szélére…" Legjobb sorozat a világon! A teremtmények nagyon kreatívan lettek kitalálva és kidolgozva. Minden rész egy új lény, új izgalom. Már az első évad, első része meg tud fogni, utána pedig nincs megállás. Ez az első olyan nyomozós sorozat, amit szeretek (egyébként utálom az összes többit), teljesen át lehet élni az egész történetet. Ijesztő, izgalmas és látványos! Sajnos a következő évad már az utolsó lesz. El sem tudom hinni, hogy vége lesz. Ez volt az egyetlen sorozat, amiből egyszerre akár 4-5 részt is megnéztem, mert annyira lázban tartott. 
+1:
American Horror Story: "Az Amerikai Horror Story egy amerikai horror-dráma sorozat, amit Ryan Murphy és Brad Falchuk készített. A sorozat antológia-jellegű, hiszen minden évad egy, az előzőtől független történetet 1_1.jpgmesél el, egyfajta minisorozatként kezelendő. Murphy szerint mindegyiknek van kezdete, közepe és vége." Éppen ezért nem tudom ezt a sorozatot egy konkrét helyre tenni. Egyértelműen az első rész volt a kedvencem, ahol Violet és Tate szerelmi élete volt az egyik fő szál. A gyilkos ház kezdő évadnak tökéletes volt, hogy felkeltse az emberek érdeklődését. A második évad a Zártosztály címet kapta. Tökéletes folytatása volt az elsőnek, de engem Violetet játszó színésznő Taissa Farmiga fogott meg a legjobban, így nagyon hiányoltam. A harmadik évad Boszorkányok címmel futott. Szerintem ez lett a leggyengébb. Még egy átlag embernek is több képzelő ereje lett volna, mint a sztori kitalálójának. Bár a kedvenc színésznőm újra szerepet kapott la-et-hc-american-horror-story-maze-universal-20160816-snap.jpgbenne, de ez sem segített az évadnak. Utána jött a Rémségek cirkusza, amit egyszerűen imádtam. Tökéletes folytatása volt a szériának, újra felkeltette az emberek érdeklődését. Nekem már kissé túlzás volt a sok gyilkolás, de megnéztem és nem unatkoztam. Aztán jött a hotel, ami nekem egy hatalmas csalódás volt! Nem a történet miatt, hanem mert kivettek egy jó színésznőt Lady Gaga miatt. A szerepét jól játszotta, de valamiért mégsem tudott lenyűgözni. Maga a sztori jó volt, és illő folytatása volt a sorozatnak. Egyetlen egy dolgot nem értek a sorozatban, mégpedig azt, hogy az összes évad utolsó része annyira nem illik oda, hogy az már fájdalmas. Mindig úgy vagyok vele, hogy az utolsó részt nem akarom megnézni, borzalmasan untat már és felesleges. Ezt leszámítva szeretem és egy nagyon erősen jó sorozat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pozitivgondolatokalexatol.blog.hu/api/trackback/id/tr3412008486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása